School verneemt dat leerling gaat tegenbetogen met Vlaams Belang en grijpt fors in

bron: RTV
door: PMN
Afbeelding bron: RTV
Op middelbare school VTI in Lier krijgen leerlingen die gaan spijbelen voor het klimaat een mildere straf. Het is daar blijkbaar een soort van gunstmaatregel.

Stuie Bollansee zijn zoon Wolf gaat naar de school in Lier. Hij is er echter niet over te spreken wat de school zijn zoon heeft aangedaan.

Op 14 februari trokken in Lier een paar duizend kinderen tussen 2 en 12 jaar de straat op voor het klimaat. Het idee is afkomstig van een paar basisscholen. De mars duurde een paar uur.

Betoging
Op hetzelfde moment trekt ook Vlaams Belang door het centrum van Lier met een tegenbetoging. Volgens hen zijn de jongeren nog niet oud genoeg om te beseffen waarvoor ze protesteren.

Wolf
Een ook de 14-jarige Wolf nam deel aan die mars. Ook Wolfs vader is aangesloten bij het Vlaams Belang en heeft dus geen enkel probleem met wat zijn zoon deed. Op het VTI, waar Wolf naar school gaat, trekken een aantal leerlingen elke week naar Brussel om deel te nemen aan de klimaatmars.

Alternatieve straf
Wie dat doet krijgt van de school een alternatieve straf die minder zwaar is dan een strafstudie. "Het is een soort van gunstmaatregel die ze krijgen", legt vader Stuie Bollansee aan RTV.

"Twee maten en twee gewichten"
"En nu krijg ik een bericht dat Wolf niet kan genieten van die gunstmaatregel. Hij krijgt een strafstudie van 3 uur omdat hij met het Vlaams Belang is gaan mee betogen. Dan zijn we dus bezig met twee maten en twee gewichten. Zij gaan er vanuit dat Wolf in een politieke richting denken, maar dat doen die klimaatspijbelaars ook."

De school wil niet reageren op de feiten. Waarom Wolf een andere straf kreeg, blijft dus onduidelijk.