Laura Tesoro heeft nieuws: "Nog zes dagen en dan is het zover"
PMN
Laura Tesoro heeft nieuws: "Nog zes dagen en dan is het zover"
Foto: Medialaan

Laura Tesoro schittert in de spektakel-musical '40-45'. De zangeres is zich intussen al aan het voorbereiden op iets helemaal anders.

Het gruwelijke voorval vond plaats op 6 februari. Kaylee Muthart, die op dat moment onder invloed was van drugs, zou enkele dagen naar een revalidatiecentrum afzakken. Kaylee stak na een bezoek aan de kerk haar eigen ogen uit. Politie en omstaanders probeerden haar nog tegen te houden, maar alle hulp kwam te laat.

Blind
De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar konden de artsen niet anders dan vaststellen dat ze voor de rest van haar leven blind zal zijn. Voor haar moeder was dat een enorme schok. “Het was huiveringwekkend om te horen”, zegt ze in de Daily Mail. “Ik ben God wel dankbaar dat hij haar leven heeft gespaard.” De moeder is nu geld aan het inzamelen zodat haar dochter toch een beroep kan doen op een hulphond.

Offer aan God
De vraag blijft dan natuurlijk waarom Kaylee dit deed? “Ik voelde dat ik iets moest offeren aan God”, reageert ze. “Ik dacht dat alle doden vastzaten in hun graf. Ik moest iets belangrijks offeren aan God, zodat de doden terug bevrijd konden worden. Het was best eng want ik begreep niet wat God van mij verlangde.”

"Nauwelijks tijd"
Spijt heeft Kaylee niet van wat ze gedaan heeft. “Nee, het tegendeel is waar. Het geeft mij een goed gevoel, ook een gevoel van rechtvaardigheid. Ik had nauwelijks tijd om de wereld te redden. Ik heb met mijn blote handen mijn ogen uitgetrokken. Tegen een voorbijganger riep ik: ‘Bid voor mij, bid voor mij tot God’. 

"Leven is veel mooier nu"
Na haar verblijf werd de jonge vrouw naar een psychiatrische instelling gebracht. Sinds 1 maart is ze weer thuis. “Ik leerde er alles opnieuw, maar dan op een andere manier”, gaat Kaylee verder. “Het leven is veel mooier nu. Ik zal vergeten dat ik blind ben door al het moois om mij heen. Ik weet nog perfect hoe het huis van mijn moeder eruitziet. Je ziet het niet met je ogen. Het is is moeilijk uit te leggen omdat ik het zelf ook nog niet goed begrijp.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.