Annelies en Joris nemen in 'Blind Getrouwd' belangrijke beslissing
PMN
Annelies en Joris nemen in 'Blind Getrouwd' belangrijke beslissing
Foto: Medialaan

Voor Annelies en Joris zijn het geen makkelijke momenten. Ze maken al een eerste balans op en dat zorgt voor enorme problemen.

Vorige zomer kregen Noreen en Lester te horen dat hun 10-jarige zoon Daren en hun tweeling Angela en Aubrey (allebei 4 jaar) een zeldzame hersenziekte hebben. Die ziekte zorgt er ook voor dat de kinderen maar moeilijk kunnen lopen en een korte levensverwachting hebben.

Het nieuws kwam bij het koppel aan als een enorme mokerslag. Bovendien kregen ze ook nog eens te horen dat hun kinderen niet ouder zouden worden dan tien, maximum elf jaar. “Dat is het meest verwoestende nieuws dat je kan vernemen als ouder”, zegt Noreen aan de Daily Mail. “De dokters zeiden dat de kinderen volop moeten genieten van hun korte leven.”

Noreen kon niet leven met deze gedachte en ging zich verdiepen in de ziekte van haar kinderen. Tijdens haar zoektocht stuitte ze op een groep artsen uit Orgeon die de voorbije 25 jaar onderzoek deden naar de ziekte. Noreen was dan ook dolgelukkig toen ze hoorde dat de artsen een behandeling hadden die de ziekte kan stoppen.

“Het is ongelofelijk dat er een oplossing”, reageert ze. “Het geeft mijn kinderen een betere kijk op het leven. Niet alleen ik maar ook zij krijgen hoop.” 

Maar zoals dat vaak het geval is, zijn dergelijke behandeling bijzonder duur. De ouders hebben daarom een crowdfunding opgestart om het nodige geld bij elkaar te krijgen. Die werd opgericht op 14 februari en intussen is er al 20.000 euro ingezameld.

Meer nieuws

Meer nieuws

.