Gedaan met het mooie weer en 17 graden: Er komt een drastische weersverandering aan
PMN
Gedaan met het mooie weer en 17 graden: Er komt een drastische weersverandering aan
Foto: Photonews

Wie een snipperdag wil nemen, doet dat best één van de komende dagen. Het wordt immers fantastisch weer. Maar mooie liedjes duren nooit lang en dat is nu niet anders.

Shamsa Imam beleeft een moeilijke tijd. In september is haar man gestorven aan kanker. Ze blijft zo alleen achter met de tweeling. De dood van haar man is een gigantische klap geweest voor de Shamsa.

Ze nam haar kinderen voor zes weken mee naar Pakistan om te rouwen om het verlies van hun vader. Dat heeft wel grote gevolgen want sindsdien zijn Mustafa en Hussain (beiden 12 jaar) niet meer welkom in een hun school. 

De directie van de school kent geen medelijden. “Voor kinderen die buitensporig veel afwezig zijn is er geen plaats op deze school”, luidt het in Metro. Maar moeder Shamsa zegt dat het absoluut noodzakelijk was om haar kinderen zes weken mee naar Pakistan te nemen na de dood van haar man.

De schooldirectie heeft echter geen oor naar de argumenten van de moeder. “Het zou een fout signaal zijn om nu een uitzondering te maken”, merken ze op. “De wachtlijst van leerlingen die op onze school aan de slag willen gaan is groot.” Een politicus is zich ook met de zaak gaan bemoeien en vroeg de school om de tweeling toch nog een kans te geven.

Zo leeft de moeder weer op hoop. “Er is een kans dat de school zal buigen”, reageert ze. “De jongens zijn nog altijd perfect op de hoogte van wat ze op school hebben geleerd.” De familie vertrok op 30 januari naar Pakistan. Ze zullen waarschijnlijk volgende week terugkeren naar Groot-Brittannië.

Meer nieuws

Meer nieuws

.