Tom Boonen heeft slecht nieuws te melden
PMN
Tom Boonen heeft slecht nieuws te melden
Foto: Photonews

Tom Boonen heeft geen goed nieuws te melden. Hj staat immers op het punt om een drastisch besluit te nemen.

Abdeslam, die in ons land nog weigerde te praten tijdens zijn proces, wil nu plots wel praten. Hij vroeg zelf om vrijdag verhoord te worden in Parijs. Hij deed dat op vraag van Ali Oulkadi, de Molenbekenaar die na de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 dienstdeed als chauffeur van Abdeslam. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Oulkadi wordt verdedigd door de Brusselse advocaat Didier De Quevy. Ook zijn cliënt zit opgesloten in de gevangenis maar die blijft beweren dat hij onschuldig is. De verklaring van Abdeslam moest dus uitsluitsel geven.

Oulkadi wil zo snel mogelijk vrijkomen want zijn moeder ligt op sterven. En Abdeslam neemt het ook op voor zijn kompaan. “Ik heb hem alleen opgeroepen om me naar Schaarbeek terug te brengen”, zo zei hij.

130 slachtoffers bij aanslag 

De verklaring van Abdeslam is best wel opvallend. Het is de eerste keer sinds hij aangehouden is dat hij spreekt met de speurders en informatie van belang vrijgeeft.

Abdeslam was betrokken bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Bij die aanslagen kwamen 130 slachtoffers en zeven terroristen om het leven. Abdeslam werd later in Molenbeek aangehouden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.