School van Anuna De Wever gaat klimaatspijbelaars helpen: “Zo kunnen ook zij dit jaar slagen voor hun examen”
PMN
School van Anuna De Wever gaat klimaatspijbelaars helpen: “Zo kunnen ook zij dit jaar slagen voor hun examen”
Foto: Photonews

Je zou haast denken dat Anuna De Wever niet veel meer op school aanwezig is. De 17-jarige klimaatactiviste liep deze week nog mee in een klimaatmars in ons land en was gisteren ook niet op school aangezien ze in Parijs zat.

Laetitia De Lange, de mama van Selya, kreeg een telefoontje waar ze heel hard van geschrokken is. Het telefoontje kwam van een vrouw uit Dilbeek. “Die mevrouw vertelde mij dat zij ook gebeten was door dezelfde hond. Zij raakte gewond aan haar hand en diende eveneens klacht in bij de politie”, zegt Laetitia in Het Nieuwsblad.

Vorig jaar in april werd Selya gebeten, de vrouw uit Dilbeek in september. Het is opvallend dat op geen enkel moment een link werd gelegd tussen de twee incidenten. “Ik kreeg te horen dat de hond al zeker twee slachtoffers zou moeten maken alvorens er sprake zou kunnen zijn van hem mogelijk te laten inslapen. Maar in september werd er dus geen verband gelegd in de zaak. Ik snap er niets meer van.”

Zaak geseponeerd

Half februari kreeg het gezin het slechte nieuws van de rechter te horen dat de hele zaak geseponeerd werd. Volgens hem trof de eigenaar van de hond geen schuld omdat het dier was losgebroken en vervolgens het fietsende meisje aanviel. De ouders lieten het daar niet bij en namen een advocaat onder de arm om zich burgerlijke partij te stellen.

Volgens de ouders is het nu aan de burgemeester van Dilbeek, Willy Segers (N-VA), om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “De advocaat heeft inmiddels iedereen aangeschreven om hen op de hoogte te brengen. Nu is het afwachten. Ik zag onlangs wel dat de eigenaar van de bewuste hond zijn omheining aan het verhogen is om te voorkomen dat het dier nog zou uitbreken. Voor ons is dat niet aan de orde.”

“Wij hebben absoluut niets tegen dieren. Integendeel; wij hebben zelf onze hond een tijd geleden moeten laten inslapen omdat hij ziek was. Maar als je dochter de tuin niet meer uit durft, dan is dat wel erg schrijnend”, besluit Laetitia.

Meer nieuws

Meer nieuws

.