School van Anuna De Wever gaat klimaatspijbelaars helpen: “Zo kunnen ook zij dit jaar slagen voor hun examen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Je zou haast denken dat Anuna De Wever niet veel meer op school aanwezig is. De 17-jarige klimaatactiviste liep deze week nog mee in een klimaatmars in ons land en was gisteren ook niet op school aangezien ze in Parijs zat.

Anuna De Wever gaat naar het Koninklijk Atheneum in Mortsel. “Ik wil duidelijk zeggen dat Anuna niet gespijbeld heeft”, benadrukt directrice Jessie Feyen in Het Laatste Nieuws.

“Ze bracht me in het begin van de week al op de hoogte dat ze werd uitgenodigd om samen met andere Europese klimaatgezichten deel te nemen aan een gemeenschappelijk evenement in Parijs. Zoals het schoolreglement voorschrijft, kan voor zulke activiteiten uitzonderlijk toestemming gegeven worden.” 

Goede afspraken
“Verder worden er goede afspraken gemaakt met Anuna over het inhalen van de gemiste leerstof", benadrukt Feyen. "Ze wordt daarbij, net als alle leerlingen die nood hebben aan extra ondersteuning, door onze interne leerlingenbegeleider opgevolgd.” 

Bijles
"Op woensdagnamiddag geeft een aantal geëngageerde leerkrachten bovendien bijles aan de leerlingen die deelnemen aan de klimaatacties. Anuna is daar steevast aanwezig. Ze zal ook op een reglementaire manier examens afleggen. Er is dan ook geen enkele reden om aan te nemen dat de klimaatbrossers niet kunnen slagen dit jaar."