Zwangere Astrid Coppens op haar plaats gezet door de dokter: "No way, dat doe je niet"
PMN
Zwangere Astrid Coppens op haar plaats gezet door de dokter: "No way, dat doe je niet"
Foto: Instagram

Astrid Coppens is zalig zwanger. Ze geniet in de Verenigde Staten samen met haar man Bram van haar zwangerschap.

De Soedan-crisis ligt Francken trouwens nog zwaar op de maag. "Men is erg lichtzinnig over die vermeende folteringen van door ons land teruggestuurde Soedanezen gegaan en er zijn hele harde woorden gevallen. En dat terwijl het verhaal van een kroongetuige in het rapport van het Tahrir-instituut met één telefoontje kon worden doorprikt door het CGVS. Dat is toch onvoorstelbaar?”, reageert Francken in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb misschien niet zo veel positieve karaktertrekken, maar ik ben niet rancuneus. Tegelijk: ik ben ook niet dom. Ik weet wat er achter die vragen tot ontslag zat. Als het over iemand was gegaan die in de populariteitspoll op plaats 50 staat, dan was het spel minder hard gespeeld. Maar ik kan relativeren en ik ben optimistisch: er liggen nog mooie projecten in het verschiet."

Trouwens, zijn voorzitter Bart De Wever had al laten weten dat Francken altijd op post zou zijn gebleven. “Dat heeft hij gezegd, ja. Maar niemand is onaantastbaar. Niemand is onvervangbaar. Ik was erg blij en opgelucht toen hij het voor mij opnam. En ik denk dat de Vlaming daar ook zo over dacht”, merkt Francken op. 

“Na onze nieuwjaarsreceptie bleven de nieuwe leden zich aanmelden. En zelfs iemand als Hervé Hasquin (oud-minister-president van de Franstalige gemeenschap, red. ) bejubelde De Wever nadat hij de hakken in het zand had gezet. Maar natuurlijk: als die personen écht gefolterd waren geweest, had ik dat verschrikkelijk gevonden. Daarom doe ik deze job niet, hé. Ik probeer een integer persoon te zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.