Koen Crucke steunt prachtig initiatief naar aanleiding van overlijden van 11-jarige Arne Dobbels: “Je zag hem afzien”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koen Crucke zet zijn schouders achter een fantastisch initiatief. Samen met Beau Dobbels zamelde hij geld in voor het Kinderkankerfonds en kinderen die kanker hebben.

Het initiatief komt er naar aanleiding van het overlijden van de 11-jarige Arne Dobbels. Hij vocht vier jaar tegen een agressieve hersentumor, maar verloor uiteindelijk de strijd.

“Hij is veel te snel volwassen geworden. Moeten worden. In april zou hij 12 jaar geworden zijn. Voetballen, spelen met vriendjes: het is er amper van gekomen”, zucht Beau (31) in Het Laatste Nieuws. 

292 ingrijpende behandelingen
In vier jaar tijd onderging Aaron maar liefst 292 ingrijpende behandelingen, waaronder 21 operaties onder narcose, acht chemokuren van telkens zes weken, 72 sessies radiotherapie, 88 prikjes en nog eens 23 ruggenprikken. 

Rospotacties
Samen met zijn familie organiseerde Arne rospotacties. Het was Arnes laatste wens om geld in te zamelen voor het kinderkankerfonds. Koen Crucke is al jarenlang bevriend met broer Beau en zijn kennissenkring.

Oneerlijk
“Wat er met Aaron en zijn familie is gebeurd, is zo oneerlijk en onmogelijk te beseffen. Ik ken Aaron ook al vele jaren, want hij was steeds mee op stap met Beau. Hij noemde me natuurlijk ‘Meneer Spaghetti’, want als kind kende hij me van ‘Samson & Gert’.” 

"Je zag hem afzien"
“Aaron kwam ook mee naar bijvoorbeeld het kerstconcert hier in De Haan en luisterde aandachtig. In de armen van mama genoot hij van het optreden, ook al zag je hem afzien. Ondanks alles bleef hij zeer moedig. Ik ga regelmatig op bezoek bij zieke kinderen in ziekenhuizen en ze verdienen absoluut alle nodige aandacht”, besluit Koen Crucke.