Jasmijn Van Hoof heeft belangrijk nieuws over haar toekomst bij ‘Familie’
PMN
Jasmijn Van Hoof heeft belangrijk nieuws over haar toekomst bij ‘Familie’
Foto: VTM

Jasmijn Van Hoof is intussen een gevestigde waarde in ‘Familie’. Sinds juni 2012 speelt ze er de rol van Stefanie Coppens.

Delhaize haalt in totaal zo’n 300 vleesproducten uit de rekken. Vandaag werd ook de erkenning van een bedrijf uit de slachthuisgroep Verbist ingetrokken. Delhaize heeft daarop besloten om de samenwerking met onmiddellijke ingang te stoppen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) trekken de erkenning in van het vleesbedrijf Veviba uit Bastenaken. Bij een huiszoeking - eerder deze week - was gebleken dat meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in regel was. Bij controle werd ontdekt dat er geknoeid was met de invriesdatum van het vlees.

Delhaize heeft de samenwerking met Veviba en met de hele groep Verbist opgeschort. Alle producten worden ook uit de rekken gehaald. “Het gaat om 300 productsoorten”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “We hebben dit zelf beslist. We wachten nog af welke maatregelen het FAVV verder neemt.”

Delhaize zoekt ook nog naar oplossingen. Een mogelijkheid is dat het vlees vervangen wordt door vlees van een andere leverancier. “Negentig procent van ons vlees wordt aangeleverd in karkassen en wordt binnen onze muren versneden en verwerkt door onze eigen ervaren beenhouwers. Dat vlees is dus niet betrokken en daar kunnen we de traceerbaarheid van garanderen.”

De slachthuisgroep Verbist heeft intussen een kwalijke reputatie opgebouwd. Vorige keer toen ze het in het nieuws kwamen was toen Animal Rights met een verborgen camera kon filmen hoe dieren mishandeld werden in een slachthuis in Izegem.

Meer nieuws

Meer nieuws

.