Presentator Gilles De Coster maakt zich opvallende bedenking bij nieuwigheid in 'De mol' op VIER: "Groot risico"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Dit jaar belooft het een speciale editie te worden van 'De mol' bij VIER. Het seizoen start namelijk zonder mol.

Een proef zal bepalen wie van de tien kandidaten de boel mag saboteren. Presentator Gilles De Coster ontkent in Het Nieuwsblad dat het een poppenkast gaat worden.

"De kandidaten zijn vertrokken met het idee dat ze op zoek moesten gaan naar een mol. Een halve dag later beseften ze: Ik kan zelf de mol worden. Eén laatste test moest dat bepalen", legt Gilles uit. 

Andere insteek
"Voor de kandidaten is dat een heel andere insteek, voor de mol al helemaal. Normaal briefen we die weken voor vertrek uitgebreid over de proeven en de andere kandidaten. Dat konden we dit jaar niet doen. De mol stond dus voor een zware opdracht, er moest worden geïmproviseerd."

Risico
Gilles De Coster geeft toe dat ze een groot risico hebben genomen. "Maar het bleek wel een geslaagde zet te zijn", gaat hij verder. "Het maakt het spannend voor de kandidaten en voor de kijker. Voor ons was het minder comfortabel werken. We moesten nieuwe manieren bedenken om de mol te briefen. De voorbije jaren volstond een korte dagelijkse ­briefing, dat was dit jaar wel even anders. Ik denk dat de kijker zal genieten: voor het eerst maak je de selectie van de mol mee.”

Startdatum
De nieuwe reeks van 'De mol' start op zondag 10 maart. De voorbije seizoen was 'De mol' een kijkcijferkanon. Allicht zal dat dit jaar ook zo zijn.