Hartbrekend wat Kris Wauters zegt over overleden Willy Willy
PMN
Hartbrekend wat Kris Wauters zegt over overleden Willy Willy
Foto: Medialaan

Vandaag werd Willy Willy overleden. Hij maakte deel uit de groep 'The Scabs' en overleed vorige week aan kanker.

Voor Govert komt er dus een einde aan zijn kort en onverwacht avontuur bij Familie. Voor de acteur, die bekend werd door zijn rol in W817, was het ook niet simpel om zo meteen voor de leeuwen te worden gegooid. 

“Met zware draaidagen op korte tijd was het heel intens. Ik moest me meteen smijten. Maar het was plezant”, verduidelijkt Govert in Het Nieuwsblad. “Toen ik de fakkel weer moest doorgeven aan Roel, stond ik net op het punt om het personage van Benny echt in de vingers te krijgen. Ik begon me op mijn gemak te voelen.”

Govert kreeg heel veel negatieve reacties op de sociale media. “Ik heb een leeftijd waarop ik veel kan relativeren, ook dit. Ik weet ook wel dat sociale media geen echte spiegel zijn van de maatschappij, wat niet betekent dat zoiets je niet raakt. Als acteur wil je die rol zo goed mogelijk spelen om mensen een plezier te doen, dan is het nooit leuk als mensen dat niet zien of willen zien.” 

“Zeker als het persoonlijk wordt en er gescholden wordt. Als ik een beginnend acteur was geweest, zou ik het moeilijk hebben gehad. Maar ik kan dat wel plaatsen. Dat is altijd zo in een soap. Mensen zijn vertrouwd met een ­personage, ze zitten niet op een vervanger te wachten.”

Govert gaat zich de komende tijd niet vervelen. “Ik ben nu vooral bezig met stemmenwerk, stemmenregie en vertalingen van animatiefilms. Ik heb net Pieter Konijn afgewerkt, die animatiefilm gaat op 24 maart in première. Binnenkort start ik met de vertaling van Hotel Transsylvanië.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.