Directeur Paul Tienpondt uit 'De Collega's' is overleden
PMN
Directeur Paul Tienpondt uit 'De Collega's' is overleden
Foto: Medialaan

Er is vandaag droevig nieuws te melden. Acteur Bob Van der Veken is overleden. Bob werd 90 jaar.

De dreigmail is geschreven in naam van de 24-jarige Marokkaans-Italiaanse ULB-studente Sara Khallouki. Een valse naam, zo blijkt, want de echte Sara Khallouki is gisteren zelf naar de politie gestapt. “Ik word al drie maanden gestalkt door die persoon, die me zwart maakt met zulke mails. Het moet stoppen”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

Sinds eind vorig jaar krijgt de vrouw echt vreselijke berichten. “Hij maakt me uit voor hoer. Of hij stuurt me foto's van gruwelijk verbrande vrouwen en zet eronder dat dit me ook zal overkomen. Soms krijg ik zevenhonderd berichten op een dag." De studente stapte al eerder naar de politie. “Maar toen zeiden ze dat ze niets konden doen.”

Gisteren veranderde plots alles. De stalker stuurde een dreigmail naar de krant Het Nieuwsblad. “Ik ben Sara Khallouki. Ik ga premier Charles Michel vermoorden. En de burgemeester Philippe Close en zo veel mogelijk vrouwen. Ik ben ISIS-sympathisant”, stond er te lezen in de dreigmail.

"Omdat er met een aanslag wordt gedreigd, neemt men de zaak nu wel ernstig"

De politie is intussen een onderzoek gestart. “Ze neemt de zaak nu wél ernstig omdat er gedreigd wordt met een aanslag op de eerste minister. Ik ben tevreden dat men nu eindelijk gaat uitzoeken wie die stalker is. Tot vandaag heb ik geen idee, alleen dat hij/zij zich in het Engels uitdrukt en schijnbaar uit India is. Via een vals Facebookprofiel heeft die persoon contact opgenomen met mij. Hij/zij vertelde dat hij/zij depressief was en zelfmoord wilde plegen. Ik heb wat vriendelijke woorden teruggestuurd en toen is het stalken begonnen”, besluit de studente.

Meer nieuws

Meer nieuws

.