Tatyana Beloy helemaal van slag na dramatisch nieuws: "Enorme klap"
PMN
Tatyana Beloy helemaal van slag na dramatisch nieuws: "Enorme klap"
Foto: Medialaan

Tatyana Beloy speelde onlangs even mee in Familie. Ze vertolkte er de rol van Lyn.

Wesley C. haalde een andere automobilist in die aan de oversteekplaats ter hoogte van Vrije Basisschool Houthulst in de Terreststraat was gestopt om er een vader, zijn zoontje van negen en een klasgenootje over te laten steken om tijdens de middagpauze thuis te gaan lunchen. De gevolgen waren dramatisch.

Geen schijn van kans
Wesley schepte de twee kinderen op. Ze hadden geen schijn van kans. Een vader kon nog maar net op tijd ontsnappen. Het zoontje van die vader werd het ergste geraakt. Het kindje verloor ook een tijdlang het bewustzijn.

"Geraakt aan het hoofd"
“Op dit moment weten we nog steeds niet hoe erg het is met hem", zegt zijn mama vanop de spoedafdeling van het ziekenhuis aan Het Laatste Nieuws. "Zijn hele lichaam staat vol schrammen, maar we maken ons vooral zorgen om zijn hoofd. Daar heeft hij de grootste, meest ernstige verwondingen. We wachten bang af wat de onderzoeken opleveren."

Gebroken scheenbeen
Het tweede jongetje liep een gebroken scheenbeen op. Hij moet zeker twee maanden revalideren. Zijn oudere broer was erg aangedaan. Die had alles vanop een afstand zien gebeuren. “Ik kan er niet bij wat die man bezielt heeft”, zegt de moeder van de kinderen. “Die chauffeur is van de buurt, hoor ik. Je wéét dan toch dat daar een school ligt? En hij kent dat zebrapad toch? Onbegrijpelijk."

Rijbewijs ingetrokken
Wesley C. zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. Korpschef Johan Geeraert legt uit wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn voor de roekeloze chauffeur. "Minstens wordt hem verweten dat hij ongepast rijgedrag vertoonde aan een schoolomgeving. Of daar later nog tenlasteleggingen bijkomen, moet nog blijken."

Politierechter
De chauffeur die het ongeval veroorzaakte, zal zich in ieder geval voor de politierechter moeten verantwoorden. Mogelijk krijgt hij van de rechter nog een zwaardere straf.

Meer nieuws

Meer nieuws

.