Jeroen Meus krijgt niet mis te verstane boodschap over Bart De Pauw te horen: "Riskeer het niet"
PMN
Jeroen Meus krijgt niet mis te verstane boodschap over Bart De Pauw te horen: "Riskeer het niet"
Foto: Eén

Zondag is het zover! Dan maakt Jeroen Meus zijn debuut als quizmaster in 'Twee tot de zesde macht'.

Relatie-experte en seksuologe Rika Ponnet, ook zaakvoerder van Duet Relatiebemiddeling, laat haar licht schijnen over het programma. “Voor zover ik kan beoordelen, natuurlijk. Want wat ik zie in Blind Getrouwd, is wat de makers ons willen laten zien, niet wat er echt ­gebeurt. Maar als ik Aljosja en Lieve bezig zie, word ik een beetje triestig”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

Lieve en Aljosja maken al een paar weken flauwe grapjes. Dat blijkt geen toeval te zijn want volgens Ponnet kunnen ze zichzelf niet zijn. “Angst regeert. Angst om te falen, angst om gekwetst te worden. Zeker niet laten zien dat je kwetsbaar bent en behoeften hebt. Dus kruipen mensen in een egel­stelling. Wie zijn stekels opzet, komt stoerder over. Je gaat de ander verwerpen, een beetje devalueren. Door bijvoorbeeld kleinerende grapjes te maken, zoals Lieve en Aljosja. Zo houden ze elkaar op afstand.”

Volgens Ponnet doen ze dit uit zelfbescherming. “Ze voelen zich niet veilig in dit verhaal en trekken de handrem op. Terwijl je pas écht ­contact krijgt door jezelf over te ­geven. Probeer dat maar eens, in zo'n onnatuurlijke situatie als Blind Getrouwd. Je kent elkaar van haar noch pluimen, dat voelt niet veilig aan. Hoe Aljosja en Lieve zich gedragen, is ­eigenlijk normaal.”

Maar ook hoe Marjolein zich gedroeg op haar huwelijk met Mike is volgens Ponnet merkwaardig. Het leek meteen te klikken tussen die twee. “Zoals Marjolein zich bij die eerste ontmoeting bijna op die jongen gooide, dat sloeg echt nergens op. Ik wist meteen: dit gaat fout, dit blijft niet duren".

"Een vrouw die zó snel zo dicht komt, daar zit iets achter. Geen seksuele aantrekkingskracht, in elk geval. Ik ga niet zeggen dat Marjolein Mike niet aantrekkelijk vond, maar ik had wat het gevoel dat ze aan het acteren was. Het leek mij een verdedigingsstrategie die getuigde van een persoonlijke behoefte én van erg veel stress. Volgens mij had dat dichtbij komen van Marjolein niets met Mike te maken, maar alles met Marjolein.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.