Niels Destadsbader verrast iedereen: "Dit ga ik doen als ik stop met zingen"
PMN
Niels Destadsbader verrast iedereen: "Dit ga ik doen als ik stop met zingen"
Foto: Medialaan

Niels Destadsbader is van alle markten thuis. Hij is zanger, presentator, acteur en blijkbaar ook verkoper van voetbalschoenen.

De trouwstoet bevatte een achttal wagens die stapvoets reden op de A12. Al toeterend namen ze alle rijstroken en de pechstrook in beslag. Uiteindelijk komt de hele bende tot stilstand, stapt uit en gooit de bruidegom in de lucht te midden van de snelweg terwijl ze zichzelf filmen.

“Het was een levensgevaarlijke situatie”, zegt een getuige in Het Laatste Nieuws. De man belde meteen naar de politie. "Ik vind het niet kunnen dat dit nog steeds gebeurt", zegt de bestuurder. "Auto's raasden over de pechstrook, er werd overal getoeterd en ze lieten een confettikanon knallen."

En er hebben nog mensen naar de politie gebeld. “We hebben zaterdag meerdere oproepen gekregen over die trouwstoet”, reageert Guy Theyskens van de federale politie. "Zodra er een ploeg vrij was, is die naar de A12 gereden om proces-verbaal op te stellen. Helaas was de stoet al vertrokken toen de wegpolitie aankwam. We hebben dus geen vaststellingen kunnen doen." 

Het is niet duidelijk hoe laat de patrouille ter plekke was. “Maar we onderzoeken dit verder. Het is niet omdat we ze ter plaatse niet meer hebben gezien, dat ze ermee wegkomen. Als we bijkomende info over de wagens of hun bestuurders te weten komen, kunnen we er nog gevolg aan geven. Dit gaat zeker niet straffeloos voorbij. Maar helaas kunnen we als politie ook niet overal tegelijk zijn."

Belangrijke oproep

De politie doet dan ook een belangrijke oproep. Wie nog beelden heeft van de trouwstoet of de nummerplaten van de voertuigen noteerde, kan daarmee best naar de politie stappen. "Dat doen de mensen het beste door een klacht in te dienen als ze vinden dat de stoet hen of hun passagiers in gevaar bracht. Ze kunnen daarvoor terecht bij elk politiekantoor in hun buurt of bij de federale politie. Als ze de stoet hebben gefilmd, kunnen ze de video overmaken."

En het heeft wel degelijk zin want vorige week kregen nog zo'n 33 bestuurders een stevige boete van een rechter omdat ze deelnamen aan een trouwstoet op 17 februari. Ze moeten in totaal een boete van 6.990 euro betalen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.