VTM grijpt al meteen in bij Studio Tarara na klachten
PMN
VTM grijpt al meteen in bij Studio Tarara na klachten
Foto: Medialaan

Vorige week konden we voor het eerst kennismaken met 'Studio Tarara'. Het programma leverde verdeelde reacties op.

Sergio Herman kreeg drie maanden rijverbod, een boete van 720 euro en hij moet zijn rijexamen opnieuw afleggen. Hij kreeg die straf nadat hij een snelheidsovertreding beging in Damme in 2016 waar hij zo’n 105 kilometer per uur reed op een plaats waar je maar 50 per uur mocht rijden. De politierechter in Brugge tilde erg zwaar aan die verkeersovertreding.

Sergio Herman was zelf niet aanwezig op de uitspraak in beroep, dat er dus bij verstek kwam. Sergio zat in het buitenland en was naar eigen zeggen te laat door zijn vrouw ingelicht dat het vonnis in de brievenbus lag. De advocate van de kok had het veel liever anders gezien. “Het is niet omdat hij een bekende chef-kok is, dat hij geen rijverbod moet krijgen”, sneerde de procureur richting de advocaat van Sergio Herman.

“Het is niet passend om de opschorting of een mildering in straf toe te kennen, gezien drie voorgaande veroordelingen. Bij dergelijke overtredingen wordt de verkeersveiligheid in gedrang gebracht.”

“Deze straf dient om de betrokkene ertoe aan te zetten steeds de wettelijke snelheidsbeperkingen in acht te nemen. Niets belet de integrale bevestiging van het eerste vonnis”, motiveerde de rechter in beroep de zware straf.

En dus was de hele beroepsprocedure een maat voor niets. Sergio blijft zijn straf behouden. Hij zal dus een boete van 720 euro moeten betalen, zijn rijexamen opnieuw afleggen en drie maanden niet meer achter het stuur kruipen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.