Vreselijke vaststelling over Kat Kerkhofs: "Echt respectloos"
PMN

Kat Kerkhofs is één van de meest besproken bekende Vlamingen van dit moment. Dat gaat nog wel een tijdje zo blijven als ze binnenkort ook haar eigen tv-programma heeft.

Het domein was oorspronkelijk bedoeld voor zo'n 800 dieren. Inmiddels zouden dat er al meer dan 8.000 zijn. Elke winter lijden verschillende dieren hier een lange en pijnlijke dood. 

Lange, pijnlijke dood

Dit omdat er nergens eten te vinden is. De Nederlandse mensen zijn dit grondig beu, en willen dat de regering ingrijpt. Maar de regering wil de dieren niet bijvoeren 'omdat dit een natuurgebied is, en de natuur dus zijn gang moet gaan', klinkt het er. Daar zijn de mensen het duidelijk niet mee eens. "In het wild kunnen ze oneindig rondtrekken op zoek naar voedsel, en ookal is dit een groot domein, het is en blijft een afgezet stuk waar de dieren niet oneindig kunnen zoeken naar eten." En daarbij komt uiteraard ook nog eens dat er te veel dieren zijn op het domein. (tekst gaat verder onder foto)

De dieren lijden maandenlang een gruwelijke honger, alvorens ze een pijnlijke en trage dood sterven. Dieren worden volgens een bron pas afgemaakt als ze op de grond liggen en niet meer recht kunnen. De verantwoordelijke voor dit dierenleed, de bobo's van Staatsbosbeheer, willen verder geen actie ondernemen tegen dit dierenleed. 

Wild

Mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn dat ze de dieren bijvoederen en/of beperken dat de dieren op een onnatuurlijke manier verder kweken. In het wild worden bijvoorbeeld de hengsten verstoten, waardoor die een kudde op zichzelf gaan vormen én blijft er één hengst bij de kudde met de merries. Maar doordat dit een afgesloten stuk is, blijven alle hengsten in de kudde, waardoor er elk jaar meerdere merries zwanger zijn dan dat het geval zou zijn in het wild. Dit is tevens ook bij de andere diersoorten in het gebied. 

De mensen van Staatsbosbeheer vinden dat ze er goed aan doen om de dieren dood te schieten, "om zo ernstig leed te besparen". Maar de dieren hebben al enkele maanden intens geleden alvorens ze doodgeschoten worden én ze schieten enkel de dieren neer die zichtbaar en duidelijk zeer ernstig aan het lijden. Oftewel: de dieren die graatmager zijn, amper recht kunnen staan en die al maanden aan het vechten zijn tegen de dood. Daarbij komt ook nog dat er een hele hoop dieren zonder tussenkomst van Staatbosbeheer sterven. Zo zijn er verschillende kadavers op het gebied te vinden van dieren die gestorven zijn door honger en koude. 

Naïef en onwetend

De mensen van Staatsbosbeheer vinden de burgers 'naïef en onwetend'. Maar nu komen alle burgers, dierenvrienden en zelfs boeren in actie tegen dit onnodige en ernstige leed van de deze dieren. Ook Bekende Nederlanders zamelen hooi in voor de stervende dieren. Maar volgens een bron zou al het gegeven hooi zelfs verwijderd worden uit het gebied. 

De burgers organiseren nu zondag om 12 uur een demonstratie aan de Oostvaardersplassen. "Samen kunnen we dit leed stoppen!", klikt het strijdvaardig. De initiatiefnemers roepen mensen massaal op om te komen. Ze verzamelen om 12.00 uur  bij Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen aan de Kitsweg 1, 8218AA te Lelystad. Klik hier voor meer info. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.