Weervrouw Jill Peeters: "Het begin van een hittegolf in de winter"
PMN
Weervrouw Jill Peeters: "Het begin van een hittegolf in de winter"
Foto: Medialaan

Het was gisteren de warmste zestiende februari ooit. Het werd zo'n 18 graden. Zo konden we in februari al genieten van de lente.

Het koppel moest dus de nacht doorbrengen in hun auto, in de vrieskou. De hulpdiensten hebben het zo druk, dat ze aan hun lot worden overgelaten. Debbie Verstraeten en haar man Jurgen Heyvaert uit Vosselaar vertrokken dinsdag op woensdagnacht naar Alicante, waar haar ouders een huisje hebben en ze hen gingen bezoeken. Maar onderweg sloeg het noodlot toe. 

Brandstof

"Gisteren ging alles nog vrij vlot. Maar zo’n dertig kilometer voor Orange werden we van de A7 gestuurd en kwamen we terecht in een aantal kleine dorpjes. Daar was het één grote chaos: wagens in de gracht en voertuigen die niet vooruit geraakten door de hevige sneeuwval", aldus Debbie. "

En dat is nog niet alles... "We zijn na die omleidingen uiteindelijk op de A9 geraakt. Daar hebben we nog een klein stukje kunnen rijden tot net voor Montpellier, maar sinds woensdagavond 20 uur staat het er muurvast omdat alles is dichtgesneeuwd. We hebben dus noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen in onze wagen. Bovendien is onze brandstof bijna op, waardoor we onze wagen moesten stilleggen en dus geen verwarming hadden."

12 uur

Intussen staat het koppel al twaalf uur stil. Momenteel is het er aan het regenen, maar die vriest meteen aan. "Het ziet er dus niet uit dat er veel beterschap op komst is", aldus Debbie. 

De pech zou te wijten zijn aan vrachtwagens die het rijverbod hebben genegeerd voor zware voertuigen, hierdoor hebben ze zich vastgereden, zijn er verschillende ongevallen gebeurd en staat de autostrade dus vast. De hulpdiensten doen er alles aan om chauffeurs in nood te helpen en de weg zo snel mogelijk vrij te maken. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.