Lesley-Ann Poppe maakt zich opvallende bedenking over haar borsten
PMN
Lesley-Ann Poppe maakt zich opvallende bedenking over haar borsten
Foto: Photonews

Lesley-Ann Poppe is gelukkig getrouwd met Kevin. Ze hopen samen nog een tweede kindje te krijgen.

"In een ideale wereld zouden gevangenissen niet bestaan", zegt Dayez in Dag Allemaal. "Het zijn in feite leerscholen voor de misdaad. In plaats van gelouterd, komen veel mensen er slechter uit dan ze binnengingen. Denk aan de terroristen die zich in Brussel of Parijs opbliezen: die hadden er ook al enkele jaren cel op zitten. In hun huidige vorm zijn gevangenissen menselijke vuilnisbakken. Ja, zelfs vergeetputten."

"Velen hadden allang zelfmoord gepleegd"

"Dutroux wordt vastgehouden in middeleeuwse omstandigheden. Ik ken de publieke opinie  die vindt dat het zijn verdiende loon is goed genoeg, maar krijg ook steun. Weliswaar meer in Frankrijk, waar de zaak minder beladen is dan in België. Dutroux leeft al twintig jaar in een volstrekt isolement. Stel je dat maar eens voor."

"Velen hadden allang zelfmoord gepleegd of waren gek geworden. Dutroux niet. Hij heeft een parallel universum gecreëerd, vol dagdromen. Zoals `de hoop op vrijlating'. 't Is het enige dat hem in leven houdt. Iemand van zijn vrijheid beroven, is het ergste wat je een mens kan aandoen. En mn cliënt is én blijft een mens. Men behandelt hem als een beest. Het is onmenselijk om iemand te zeggen dat hij nooit meer zal vrijkomen. Dat staat gelijk aan foltering."

Zware depressies

Het gaat volgens zijn advocaat echt niet goed met Dutroux. "Fysiek en psychisch is hij een wrak. Hij heeft zware depressies. Een kapper heeft hij nog altijd niet. Ik lanceerde een oproep, maar de kandidaten hebben intussen weer afgehaakt. Zijn nieuwe hometrainer mag hij niet opstellen omdat zijn cel zogezegd te klein is", aldus Dayez.

Meer nieuws

Meer nieuws

.