Marianne Devriese krijgt ingrijpend nieuws te horen van makers Familie
PMN
Marianne Devriese krijgt ingrijpend nieuws te horen van makers Familie
Foto: Medialaan

Marianne Devriese speelt in Familie de rol van Iris. Het is trouwens heel uitzonderlijk dat een actrice in de reeks op korte tijd twee verschillende rollen mag spelen.

Wat houdt die opnamebeperking nu precies in? Wel dat betekent dat ziekenwagens van het oproepnummer 112 van buiten de regio gevraagd worden om hun patiënten niet langer naar het H.Hartziekenhuis te brengen, maar ze naar een ander ziekenhuis te vervoeren. 

"Zaterdag en zondag was er geen opnamebeperking, maar vanaf zondagavond gold ze wel. Maandag was er eerst een beperking en later op de dag niet meer. Dat heeft gewoon met de fluctuerende capaciteit van ons ziekenhuis te maken. Er gaan en komen voortdurend patiënten. Op dit ogenblik (dinsdagnamiddag) is er weer een beperking, maar die kan straks of morgen weer opgeheven worden", aldus Van Grunderbeek.

Spoed

De opnamebeperking betekent echter niet dat mensen zich niet meer kunnen aanmelden op de spoedafdeling. “Wie naar spoed komt en een opname nodig heeft, die wordt ook opgenomen”, verzekert de woordvoerster van het ziekenhuis. De oorzaak van het capaciteitsprobleem is de wintergriep. "De griepepidemie doet zich ook harder voelen dan vorig jaar", zegt Van Gunderbeek.

Meer nieuws

Meer nieuws

.