Heftig wat Luc Appermont te horen krijgt: “Dan kom je hier niet nooit meer binnen”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Luc Appermont presenteerde heel wat programma’s op VTM. Binnenkort hoopt hij samen met Bart Kaëll op een eigen tv-programma.

Luc Appermont maakte destijds de overstap van VRT naar VTM. Het was destijds de betreurde Guido Depraetere die Bart Kaëll inschakelde om Luc te overtuigen.

“Hij heeft gewoon tegen mij gezegd dat ze wilden praten. Dat gesprek kwam eigenlijk op een goed moment. Ik was pas veertig geworden en had er bij de BRT net twee seizoenen van ‘Sterrenwacht’ op zitten”, weet Luc nog in Dag Allemaal.

Hij mocht bij VTM meteen twee programma’s presenteren. “Maar toch had ik het moeilijk om afscheid te nemen van de BRT. Toen sprak Mike Verdrengh de legendarische woorden uit: ‘Hebt ge iets met dat gebouw? Nee? Met de studio’s dan? Ook niet? Wat is dan wel het probleem? De mensen? Maar die kunt ge toch ook buiten het werk blijven zien?”

Jan Geysen, de baas van Luc destijds bij de VRT, reageerde fel. ”Als je dat doet, kom je nooit meer binnen!’ Achteraf bleek dat hij zelf in gesprek was met VTM”, herinnert Luc zich nog.