Romina heeft belangrijke boodschap voor boer Jan op deze speciale dag
PMN
Romina heeft belangrijke boodschap voor boer Jan op deze speciale dag
Foto: Instagram

Het is vandaag geen makkelijke dag voor Romina en boer Jan. Het is Valentijn, maar ze kunnen deze dag niet samen vieren.

In datzelfde programma kreeg Coucke de vraag wat er met Herman Van Holsbeeck ging gebeuren. Met Luc Devroe neemt Coucke alvast een vervanger mee, al wil de voorzitter dat zelf niet met zoveel woorden gezegd hebben. “Of Van Holsbeeck volgend seizoen nog bij Anderlecht zal werken? Dat weet ik niet. Ik weet ook niet of hij zelf wil blijven of niet", aldus Coucke gisterenavond in Extra Time.

Dat het niet botert tussen Van Holsbeeck en Coucke mag duidelijk zijn. De nieuwe voorzitter heeft zich al enkele keren negatief uitgelaten over de afgelopen transferperiode, waarin Anderlecht eigenlijk zo goed als niets heeft kunnen verwezenlijken. Van Holsbeeck zelf blijft dan weer volhouden dat hij met handen en voeten gebonden was en dat hij door de overname onvoldoende budget had om de gewenste transfers binnen te halen.

Overstap naar Antwerp

Van Holsbeeck zal alvast geen afscheid nemen van het voetbal. Daarvoor is de interesse in zijn persoon veel te groot. Zo stond Antwerp afgelopen weken voor zijn deur. De ploeg van Gheysen zou zich namelijk met veel plezier versterken met de sterke man van Anderlecht.

Al ligt die overstap erg gevoelig volgens Het NieuwsbladAntwerp deed hem een mooi voorstel om er de manager te worden die tegelijk veel invloed kan uitoefenen binnen de voetbalbond. Alleen ligt het moeilijk om te werken voor Paul Gheysens, dat zou weinig loyaal zijn tegenover Roger Vanden Stock. Bij Anderlecht was Ghelamco-baas Gheysens immers dé vijand in het Eurostadiondossier.

Opvallende uitdaging

Het is 'oude vriend' Vanden Stock die wellicht dé oplossing zal bieden voor Van Holsbeeck. Vanden Stock laat namelijk niet alleen in Anderlecht een plaatsje achter dat moet worden opgevuld, maar ook in de Pro League. Daar gaan ze namelijk op zoek naar een nieuwe voorzitter en dat zou binnenkort weleens Van Holsbeeck kunnen worden.

De 75-jarige Roger Vanden Stock opvolgen als voorzitter van de Pro League, de verzameling van profclubs, zou wel getuigen van loyaliteit tegenover zijn oude baas. Vanden Stock had eerst Gent-voorzitter Ivan De Witte in gedachten, maar die weigerde. Nu heeft Van Holsbeeck het voorstel op zak en hij is het niet ongenegen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Gisteren liet Coucke in Extra Time nog weten dat hij graag, naast zijn nieuwe functie als voorzitter van Anderlecht, ook voorzitter van de Pro League zou worden. Daar kan hij iets betekenen voor het Belgische voetbal en net dat is de grote wens van Coucke.

Als Van Holsbeeck voor de functie van voorzitter zal gaan komen Coucke en Van Holsbeeck alweer lijnrecht tegenover elkaar. Al zou dat nu net dé trigger kunnen zijn die Van Holsbeeck nodig heeft om in te gaan op het voorstel van Vanden Stock.

Meer nieuws

Meer nieuws

.