An Lemmens heeft groot nieuws: "Het komt terug"
PMN
An Lemmens heeft groot nieuws: "Het komt terug"
Foto: Medialaan

An Lemmens heeft van zich laten horen op de sociale media. Ze had groot nieuws te melden.

De staking gaat in vanaf vanavond. Het Laatste Nieuws zette even op een rij waar je overal hinder mag verwachten.

De trein: zo goed als zeker dat je hinder gaat ondervinden
De socialistische vakbond heeft bij de NMBS opgeroepen om te staken vanaf vanavond 22 uur tot morgenavond 22 uur. "Het risico bestaat dat het binnenlandse en internationale treinverkeer verstoord is", waarschuwt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Reizigers kunnen best de website van de NMBS in het oog houden.

Bus en tram: Grote problemen in Gent en Antwerpen
Ook bij De Lijn, de Vlaamse vervoermaatschappij, is er een oproep tot staken. Daar werd vorige week ook al gestaakt en toen nam daar in Antwerpen 90 procent van de werknemers aan deel. Daar en ook in Gent worden er opnieuw problemen verwacht. Elders in Vlaanderen zou men minder hinder verwachten.

En ook bij de MIVB, de Brusselse vervoermaatschappij, is er staking. “Het is onwaarschijnlijk dat alles stilvalt, maar er zullen wel ritten afgeschaft zijn." De MIVB vraagt reizigers om de nodige voorzorgen te nemen en indien nodig alternatieve vervoermiddelen te zoeken.

Onderwijs: situatie onduidelijk
De koepel van het katholiek onderwijs zegt geen signalen te hebben ontvangen van mogelijke ernstige hinder. Zo zouden in de meeste katholieke scholen de lessen normaal moeten verlopen. En ook bij het gemeenschapsonderwijs (GO!) heeft men geen zicht op grote hinder. Kind & Gezin waarschuwt wel dat een aantal gemeentebesturen laten weten heeft dat de buitenschoolse opvang dicht zal zijn.

Bpost: tragere bedeling
Bij Bpost wordt geen grote hinder verwacht. De postbedeling zou geen problemen mogen ondervinden van de staking. Volgens het ACOD zelf is het niet uitgesloten dat de bedeling wat trager zal verlopen.

Containerparken blijven dicht
Mogelijk blijven morgen enkele containerparken dicht en ook stedelijke kinderdagverblijven kunnen morgen dichtblijven. In Antwerpen wordt er geen vuilnis opgehaald en dat zal allicht morgen ook in andere gemeenten zo zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.