Kandidaat uit 'Blind Date': "Ik heb iets met Niels Destadsbader"
PMN
Kandidaat uit 'Blind Date': "Ik heb iets met Niels Destadsbader"
Foto: Photonews

Woensdag was er een nieuwe aflevering van 'Blind Date'. En presentatrice Nathalie Meskens mocht meteen ook een nieuwe ronde aankondigen.

Het koude weer kan leiden tot gevaarlijke toestanden op de weg. Morgen kan het ook nog eens gaan sneeuwen, maar uitzonderlijk is het niet. Het vriest en het blijft vriezen. Al kan je dus maar beter je voorzorgen nemen als je buiten gaat.

“In 2012 was het veel kouder, met veertien opeenvolgende ijsdagen van 30 januari tot 12 februari. Maar dat de kou nog zo laat valt, is wél ongewoon”, zegt weerman Frank Deboosere in Het Nieuwsblad. En ook opvallend is de vele uren zonneschijn. Het is zelfs uitzonderlijk zonnig in februari. 

“Al op 18 februari werd de normale maandhoeveelheid zonneschijn - 76 uur - ­bereikt. Deze maand heeft de zon in ­Ukkel al 120 uur geschenen. De kans is groot dat februari uitkomt in de top vijf van zonnigste februarimaanden sinds de start van de zonneschijnmetingen in 1887”, gaat Deboosere verder. De vele zon doet natuurlijk wel deugd na een grijze november en december.

De grote vraag is natuurlijk wanneer deze koude stopt? “Deze koude is heel tijdelijk”, luidt het bij Deboosere. “Volgende vrijdag is het al gedaan. Dan stroomt zachtere lucht binnen, trekt het dicht en valt er neerslag. In welke vorm weten we nog niet. Het kan sneeuw zijn, of smeltende sneeuw, of gewoon ­regen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.