Line uit ‘Blind Getrouwd’ krijgt stevige klap te verwerken: “Nog heel recent”
PMN
Line uit ‘Blind Getrouwd’ krijgt stevige klap te verwerken: “Nog heel recent”
Foto: Medialaan

Line uit ‘Blind Getrouwd’ beleeft een moeilijke periode. De 29-jarige universiteitsprofessor kreeg een zware klap te verwerken.

"Ik begrijp niet waarom er zo vroeg moest gedemarreerd worden na de Bosberg, terwijl het wind op kop was. Waar gingen ze naar toe rijden? In deze omstandigheden rijd je normaal tot op drie kilometer van de streep samen door en dan begin je te demarreren", aldus de 32-jarige Van Avermaet.

"Ten eerste heb je dan kans dat je een kloof kan vasthouden tot aan de finish. En ten tweede ben je dan zeker dat je allemaal een mooi resultaat hebt. Nu werden we nog allemaal ingelopen, op die eerste drie na. De mannen die de koers gemaakt hebben, hebben geen prijs…"

Eigen show

De voorbije twee jaar won Van Avermaet de Omloop, nu werd hij pas vijftigste. "Het was echt ambetant koersen. Ken je dat: 30-30 op training? Dat is dertig seconden à bloc en dan dertig seconden rusten, en dat telkens opnieuw. Zo was het hier ook. Ik vond het heel eigenaardig dat iedereen zijn eigen show opvoerde, terwijl we nog niks in handen hadden. Het was te denken dat er iemand ging van profiteren…”

Van Avermaet geeft ook toe dat hij niet top was. Toen Sep Vanmarcke aanzette op de Muur ontplofte hij. “Ik kon op dat moment niet volgen. Dat was echt indrukwekkend. Maar ik wist ook dat het nog heel ver was. Het was een zware wedstrijd. Dat ik mee was met dat select groepje wil zeggen dat ik toch heel goed was. Op het einde zat ik op mijn limiet, maar dat was bij zowat iedereen zo. Ik ben tevreden over mijn koers, niet over mijn resultaat.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.