Grote zorgen om Elke Clijsters na onrustwekkend bericht: ‘F*ck it”
PMN
Grote zorgen om Elke Clijsters na onrustwekkend bericht: ‘F*ck it”
Foto: Photonews

Elke Clijsters heeft een onrustwekkend bericht gedeeld op haar Instagram. Het doet veel vragen rijzen.

Niet verwacht

"Ik had gehoopt om in de top 10 te eindigen, maar op het einde miste ik de ervaring om te springen", vertelde Van Aert. "Ik gokte dat het door de wind een sprint zou worden. Het had nog mooier geweest als ik hier meteen met een mooie plaats naar huis kon, maar ik onthoud dat ik op de belangrijke punten in de koers met de beste meekon. Dat had ik totaal niet verwacht."

“Er staan drie sterke jongens op het podium, maar ik heb het gevoel dat ik dat ook had gekund als ik meer lef had gehad. Nu heb ik niet eens een top tienplaats, omdat het peloton er op het einde nog over kwam. Dat is wel echt jammer. Misschien was ik te snel tevreden met het feit dat ik mee was en was ik te weinig bezig met een goeie uitslag."

"Wat nu volgt, zal het moeilijkste zijn"

"Voor de laatste passage op de Haaghoek reed ik lek, dus dat was toch een inspanning die ik moest doen. Ik heb daarna op de Berendries en de Valkenberg mijn krachten gespaard tot aan De Muur. Dat heeft geloond." En jawel: op de muur reed Van Aert vlot mee. "Echt vlot was dat niet, maar ik schrok zelf wel bovenop de Muur als ik zag met welke renners ik daar nog zat. Dat was leuk. Dit had ik nooit verwacht."

Van Aert krijgt veel positieve kritieken. Al beseft hij dat dit nog slechts een begin is. "Wat nu volgt, zal het moeilijkste zijn. Het zou kunnen dat ik na dit voorjaar terugkijk en dat deze koers uiteindelijk mijn beste geweest is. Nu volgt al vrij snel de Strade Bianche. Daar kijk ik wel naar uit."

Veld of weg?

Wie weet heeft Van Aert nu definitief de smaak van de weg te pakken. Maakt hij de keuze om het veld te verlaten? "Het is fout om jezelf druk op te leggen en te zeggen dat je moet kiezen tussen het veld en de weg. Het is nu een fijne uitdaging en voor volgend jaar zien we wel."

Meer nieuws

Meer nieuws

.