Niet leuk voor gezin van Stef Wauters: “Ik zou het mezelf nooit vergeven”
PMN
Niet leuk voor gezin van Stef Wauters: “Ik zou het mezelf nooit vergeven”
Foto: Medialaan

Stef Wauters is één van de nieuwsankers bij VTM. En dat is bij momenten wel nadelig voor zijn gezin.

Van Avermaet won de laatste jaren al veel, maar zijn honger is nog niet gestild. Hij droomt nog van meer en heeft al meerdere koersen aangestipt. "De Ronde van Vlaanderen, uiteraard. De Strade Bianche, koers naar mijn hart. De Gold Race ook. Wedstrijden, kortom, die ik nog niet op mijn palmares heb staan. En... ik zou ook heel graag een keer wereldkampioen worden", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws.

Hij geeft zichzelf daar zeker nog drie, vier jaar voor. "Zo lang wil ik zeker nog op het allerhoogste niveau presteren. Ik spiegel me op dat vlak een beetje aan Valverde en Gilbert. Ook zij renderen 'op leeftijd'. Valverde zelfs op zijn 37ste nog. Er zit nog rek op, bij mij. Het eindpunt is nog niet in zicht."

Dat zal echter wel niet meer bij BMC zijn, want de ploeg stopt wellicht na dit seizoen. Van Avermaet hoeft uiteraard niet te vrezen, de aanbiedingen zullen ongetwijfeld binnenlopen. Een terugkeer naar België behoort tot de mogelijkheden. Paul De Geyter, CEO van Lotto-Soudal trekt alvast aan de mouw van Van Avermaet. Alleen is de vraag of daar voldoende budget is om een kampioen als hem aan te trekken.

Roelandts

Van Avermaet is weer één van de blikvangers om te schitteren tijdens het voorjaar. De Belg etaleerde zijn goede vorm tijdens de Ronde van Oman. Ongetwijfeld speelt hij een vooraanstaande rol in de Omloop dit weekend. Hij kreeg bovendien met Jürgen Roelandts dit jaar een waardevolle ploegmaat erbij. “Ik ben zeer blij met de komst van Jürgen. Sowieso zal hij er lang bij kunnen blijven in de finale. Hij bewees in Valencia dat hij klaar is", zegt Greg over Jürgen in Het Nieuwsblad.

Meer nieuws

Meer nieuws

.