Kenner maakt verrassende gelijkenis over Niels Destadsbader: “Net zoals Koen Wauters”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Niels Destadsbader was de grote winnaar op de MIA’s. Hij won maar liefst vijf awards.

Belpopkenner Jan Delvaux laat bij VRTNWS zijn licht schijnen over het fenomeen Niels Destadsbader. “Hoe hij in korte tijd zo’n grote fanbasis heeft opgebouwd, is héél straf. Als je twee Sportpaleizen uitverkoopt én er meteen twee nieuwe aankondigt, dan ben je een fenomeen”, zegt Delvaux. 

Clouseaufactor
“Wat meespeelt, is de hoge Clouseaufactor, zowel muzikaal als rond de figuur Niels Destadsbader. Degelijke Nederlandstalige popmuziek is niet dik gezaaid. Wij hebben daar minder een traditie in dan de Nederlanders, met pakweg Guus Meeuwis of André Hazes junior.” 

Simpel genre
“Het lijkt een simpel genre, maar je moet het goed brengen om ver te geraken. Naast Niels bewijst Bazart dat een iets alternatievere sound in het Nederlands succesvol kan zijn.”

Koen Wauters
Jan Delvaux ziet veel gelijkenissen met Koen Wauters. “Ze combineren Nederlandstalige muziek met presentatiewerk bij VTM. Via televisie bereiken ze een breed publiek, van jong tot oud.” 

Enige
“Eigenlijk is Niels Destadsbader op dit moment de enige die als artiest zo’n divers publiek kan aanspreken, dankzij zijn mediabekendheid. Qua populariteit leunt hij véél dichter aan bij Angèle, die fans heeft in beide landsdelen, dan een Vlaamse zanger als Christoff, die bij een specifiek publiek scoort.”