Nieuwkomer bij Familie heeft al meteen bedenkingen: “Zo’n jammere beslissing van de makers”
PMN
Nieuwkomer bij Familie heeft al meteen bedenkingen: “Zo’n jammere beslissing van de makers”
Foto: Medialaan

De komende maanden mogen we ons in Familie weer aan enkele nieuwe gezichten verwachten. Eén van hen is Patsy Van Der Meeren.

"Ik kan me voorstellen dat de aanvragen bij onze pr-verantwoordelijke Alessandro Tegner nu wel veel minder zijn", zegt ploegleider Patrick Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Dat heb ik al gemerkt bij onze mediadag in januari in Calpe. 'La Gazzetta dello Sport' was er niet, 'L'Equipe' was er niet, de Hollanders waren er ook niet."

"Ik had Tom er eerst wel bij gewild op de mediadag in Calpe. Tom zei dat dat niet kon, dat hij ging racen in Dubai en nadien vakantie nemen met Lore en de kinderen. Ik dacht: dat is misschien niet slecht. De aandacht zou weer naar Tom zijn gegaan, en de renners zouden er dan zo'n beetje voor niks bij gezeten hebben."

Geen tijd

Lefevere kijkt wel met zeer warme gevoelens terug op het afscheid van Boonen. "We hebben op een heel andere manier afscheid genomen van Johan Museeuw. Johan zat met een dopingprobleem. Dat probleem had Tom helemaal niet. De keuze om te stoppen in Roubaix was bewust. Als ik morgen stop met de ploeg, gaat de koers ook doorgaan zonder mij. Als we elkaar tegenkomen, zal het gevoel altijd hetzelfde zijn."

Boonen en Lefevere zien elkaar niet zo vaak meer als tijdens hun actieve carrière. Dat komt door de erg drukke agenda van de renner. "We hebben elkaar sinds de Kristallen Fiets niet meer gezien. Tom heeft het druk, hé. Ik hoor dat hij zelfs nog een afspraak met zijn ouders moet maken, om samen te gaan eten."

"Mijn agenda zit vol", erkent Boonen. "Ik voel dat ik redelijk hot ben op dit moment. Het wordt het eerste voorjaar zonder mij. Ik heb heel veel vragen gekregen om alles en nog wat te doen. De meeste dingen zeg ik af. Op tv-shows zit ik niet te wachten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.