VTM

Bart De Wever waarschuwt zijn kinderen: “Riskeer het niet”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever (N-VA) is heel duidelijk voor zijn kinderen. Hij maakt hen duidelijk, op tv zelfs, wat hij niet wil dat ze doen.

Afgelopen donderdag was er weer een klimaatmars. Tienduizenden jongeren gingen opnieuw spijbelen en kwamen op straat om te eisen dat de regering strengere maatregelen neemt over het klimaat.

Verschillende bekende Vlamingen en ook hun kinderen liepen al mee in de mars. Bart De Wever is heel duidelijk over zijn eigen kinderen. 

"Mogen niet van mij"
“Die betogen niet mee”, zegt hij bij VTM-Nieuws. “Ze mogen dat ook niet van mij. Ik ben een conservatieve mens en spijbelen staat niet mijn woordenboek.”

“Als mijn kinderen rebels zouden zijn, zouden ze het wel doen ondanks het verbod. Het is heel moeilijk om als jongere rebels te zijn als iedereen zegt dat het fantastisch is als je dat doet.”

Rebel
“Als mijn kinderen toch tegen mijn verbod ingaan, zou ik hen vragen om eens heel goed uit te leggen waarom ze zijn gaan betogen. Als ze dat fatsoenlijk zouden kunnen uitleggen, zou ik daar nog respect voor kunnen hebben.”

“Maar ik zou nog meer respect hebben als men dan ook zijn levenswijze daarop gaat afstemmen. Al zullen die betogingen nog wel een tijdje doorgaan.”