“Omdat koning Albert weigerde zijn DNA-staal af te staan, moet hij deze zware straf krijgen”
PMN
“Omdat koning Albert weigerde zijn DNA-staal af te staan, moet hij deze zware straf krijgen”
Foto: Photonews

Koning Albert heeft geen zin om zijn DNA-staal af te staan. Hij kan dus niet anders dan in cassatie te gaan.

"Ik zou willen benadrukken dat ik geen probleem heb met Deschacht op persoonlijk niveau. Dat kan je zien aan het aantal wedstrijden dat hij onder mij heeft gespeeld. We zijn ook niet over één nacht ijs gegaan. We zitten niet met een overschot van verdedigers en Deschacht heeft hier ook een bepaalde status. Maar ondanks dat alles hebben we toch de beslissing moeten maken om hem te verwijderen. Die beslissing is niet alleen door mij genomen, maar in samenspraak met het bestuur, de spelers en de staf. We hebben die beslissing moeten maken omdat we in de huidige omstandigheden niet meer konden werken", aldus Vanhaezebrouck.

Wat de toekomst nu net brengt voor Deschacht kan Vanhaezebrouck niet zeggen. Anderlecht maakt het zichzelf nu wel nog moeilijker, maar dat mocht volgens Vanhaezebrouck geen doorslag geven om Deschacht niet te verwijderen.

"De beslissing is voor onbepaalde duur en het is niet omdat we het moeilijk hebben dat we alles op zijn beloop moeten laten. We hebben dit ook niet gedaan om een schock-effect te creëeren, verre van zelfs. We proberen een goede dynamiek te creëeren en de rangen gesloten te houden", aldus Vanhaezebrouck.

Meer nieuws

Meer nieuws

.