Josje heeft een probleem met haar zoontje Karmal
PMN
Josje heeft een probleem met haar zoontje Karmal
Foto: Photonews

Josje zit met een probleem. De oorzaak van het probleem is haar zoontje Karmal.

Natalia kreeg een jaar geleden een oude brief van haar vader te zien, waarin genoteerd staat dat Natalia een kind is geboren uit liefde. "Ik ben blij geboren te zijn uit liefde, want vandaag denkt men daar vaak niet meer over na", aldus Natalia. "Mensen maken maar klein mannen en 't steekt allemaal niet zo nauw. Over de verantwoordelijkheid die bij het ouderschap komt kijken, wordt héél weinig nagedacht. Dat stoort me. Ik heb geen kinderen omdat ik er wél heel veel over nadenk."

"Had ik gewild, had ik al tien keer mama kunnen zijn. Maar ik deed het bewust niet. Ja, ik sta nog altijd open voor het moederschap en zal nooit 'nooit' zeggen, maar zomaar een wezentje op de wereld zetten doe ik niet. Een kind is niet iets om een beetje mee te spelen hé."

Natalia ziet er ook veel voordelen in om op latere leeftijd kinderen te krijgen. Zelf was haar vader ook al een beetje ouder toen zij ter wereld kwam. "Ik was een verwend nest. Maar nu snap ik ook waarom. Papa was 50 toen ik kwam en hij zei altijd: 'Ik kan jou zoveel méér wijsheid meegeven dan ik kon aan m'n vorige kinderen'. Dat deed hij ook en daar ben ik nu nog blij om."

Meer nieuws

Meer nieuws

.