Prins Laurent is het kotsbeu en stuurt boze brief naar premier Michel

bron: Het Nieuwsblad/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent heeft een boze brief geschreven naar premier Charles Michel. De prins beklaagt zich in de brief over de lakse houding van de regering tegenover de Libische staat.

Prins Laurent schreef de brief op briefpapier van het koninklijk paleis en tekende die met 'Laurent van België'. Het is hoogst ongewoon dat een prins zoiets doet.

De Libische staat moet nog 38,5 miljoen euro schadevergoeding betalen aan de vzw Prins Laurent. Dat besliste een rechter eerder al in 2014. Libië verbrak éénzijdig zijn contract dat het had met de vzw van prins Laurent, zo meldt Het Nieuwsblad.

Schadevergoeding
Libië weigert echter die schadevergoeding te betalen. “Het is op een uitzonderlijke manier dat ik me rechtstreeks tot u wend, maar het zijn dan ook uitzonderlijke omstandigheden die me hiertoe dwingen", zo staat er te lezen in de brief die drie pagina's lang is.

"Geen zin meer om lijdzaam toe te kijken"
Volgens VRT NWS is de brief op 24 januari naar premier Michel gestuurd. In zijn brief, die ook naar Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) is gestuurd, haalt de prins fors uit: "Ik heb geen zin meer om lijdzaam toe te kijken en stil te hopen op een juridische oplossing die u maar lijkt niet te willen uitvoeren, ondanks de talrijke discrete pogingen van mijn advocaten de jongste jaren." De prins roept zijn rechten in en stelt de regering ‘in gebreke’.

Prins Laurent haalt ook fel uit naar minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Hij verwijt Reynders gelogen te hebben toen die ‘elke tussenkomst ten voordele van andere Belgische ondernemingen’ ontkende...

Premier Michel reageerde nog niet op de brief.