Opmerkelijk van Jolien uit ‘Blind Getrouwd’: “Ik moet mij excuseren”
PMN
Opmerkelijk van Jolien uit ‘Blind Getrouwd’: “Ik moet mij excuseren”
Foto: Medialaan

Jolien werd voor ‘Blind Getrouwd’ gekoppeld aan Lenny. Benieuwd of hun huwelijk het programma gaat overleven.

Zo weet Het Nieuwsblad dat Coucke één en ander zal mogen uitleggen bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). Waarom? KV Oostende zou pas over vijf jaar écht verkocht worden, zo blijkt. En het is maar de vraag of de Voetbalbond dat ziet zitten.

Coucke vroeg 15 miljoen euro voor KVO, een bedrag dat Callant onmogelijk kon ophoesten. Bovendien nemen miljonairs, die zich de club wél kunnen veroorloven, soms maanden de tijd om een club die ze willen kopen door te lichten. De tijdsdruk zorgde ervoor dat Coucke inventief moest zijn.

Verkoop KVO pas over 5 jaar

Het schema dat Coucke met Callant heeft afgesproken, gaat ervan uit dat die laatste de club over vijf jaar verkoopt. Dat overnamebedrag komt dan vervolgens bij… Marc Coucke terecht. Verder is ook een ingenieuze oplossing bedacht voor het geld dat Coucke nog te goed heeft van Oostende.

Het plan is om die schulden te laten omzetten in bankleningen. De Verluys Arena tot slot, een investering van 20 miljoen euro, blijft eigendom van Coucke. Hij zal het stadion verhuren aan Oostende voor 800.000 euro per jaar.

Wat zegt KBVB?

Het blijft afwachten of de Voetbalbond akkoord zal gaan met de hele constructie. Als de KBVB oordeelt dat de constructie te weinig waarborgen biedt dat Coucke, als voorzitter van Anderlecht, geen vinger in de pap meer heeft bij KVO en dat er bijgevolg een risisco op competitievervalsing bestaat.

Meer nieuws

Meer nieuws

.