Sarah-Lynn Clerckx heeft niet mis te verstane boodschap voor makers van Familie
PMN
Sarah-Lynn Clerckx heeft niet mis te verstane boodschap voor makers van Familie
Foto: Medialaan

Sarah-Lynn Clerckx speelde jarenlang de rol van Louise in Familie. Vorig jaar besloot ze om daarmee te stoppen.

Yuliya Nossulenko uit Brasschaat liet zo'n vijf jaar geleden haar zieke vader naar België komen. De man heeft alzheimer en werd in zijn thuisland Kazachstan verzorgd door zijn echtgenote. Na haar overlijden stond hij er echter alleen voor. Zijn dochter en haar gezin hebben de Belgische nationaliteit en haalden hem naar ons land.

De voorbije maanden ging de gezondheidstoestand van de man achteruit. In januari traden er verschijnselen van afasie op, waardoor hij nog moeilijk kan praten. Net op dat moment kreeg Yuliya te horen dat hij ons land moet verlaten.  “Hij moet terug naar Kazachstan”, zegt zijn kleinzoon Nikolai in Het Nieuwsblad. “Terwijl daar niemand meer is die voor hem kan zorgen. Het enige wat hij er kan gaan doen, is sterven. Hij is zwaar hulpbehoevend en kan niet meer op zelfstandige basis functioneren.”

Advocate Suzanne Van Rossem staat de familie bij. Zij is geschokt door de beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Ze is gebaseerd op het advies van een arts-adviseur die voor Binnenlandse Zaken werkt. Die haalt onder meer aan dat de dochter heeft getolkt tijdens de onderzoeken en dat dus niet kan worden vastgesteld of wat meneer Semenov verklaart wel allemaal waar is”, zegt ze. “Men stelt ook dat de dochter een opname in een rust- en verzorgingstehuis weigert en leidt daaruit af dat zijn toestand niet zo ernstig is. Ik heb zelf mijn moeder aan alzheimer verloren en ik weet: als iemand met die ziekte in een tehuis belandt, gaat het pijlsnel achteruit."

Meer nieuws

Meer nieuws

.