VTM doet grote wijzigingen bij 'The Voice van Vlaanderen': Er is goed en slecht nieuws voor de coaches
PMN
VTM doet grote wijzigingen bij 'The Voice van Vlaanderen': Er is goed en slecht nieuws voor de coaches
Foto: Medialaan

VTM heeft meer nieuws vrijgegeven over het nieuwe seizoen van 'The Voice Van Vlaanderen'. Dat start op 8 februari.

"Mijn zoon doet zijn hoorapparaten niet graag in, omdat hij zich ervoor schaamt", aldus Stephanie. Haar zoon zit op een buiten gewoon onderwijs, waar ze normaal begrip moeten hebben en kinderen moeten leren omgaan met hun beperking. "Maar mijn zoon wordt er net hard aangepakt." 

Vergeten
Tommy werd doof geboren, en heeft daarbovenop ook nog eens ADHD en een autismespectrumstoornis. Zijn gehoor is intussen verbeterd, en hoort hij 50%. Maar zijn hoorapparaat draagt hij niet graag, omdat hij zich ervoor schaamt. Vorige maandag was Stephanie zijn hoorapparaat vergeten toen hij naar internaat vertrok, en omwille van haar werk raakte ze ook niet meteen weer bij haar zoon om ze te brengen. 

Hierdoor had haar zoon dus enkele dagen geen hoorapparaat. De school heeft besloten dat hij straf moet schrijven voor elk uur dat hij niet hoort. Intussen moet hij 24 bladzijden schrijven, maar hij weigert dat. Daarop heeft de school besloten dat de jongen dan maar geen les krijgt. 

Pesten
De school zelf wenst niet te reageren. Stefan Grielens, directeur van het CLB, wil dat wel. "In het algemeen is het zo dat louter straffen niet de manier is waarop je dit soort zaken aanpakt. Een principe dat allang geldt. Beter is om te zoeken naar een aanpak waarbij iedereen zich goed voelt. Misschien is pestgedrag wel de reden waarom iemand weigert hoorapparaten te dragen?" 

Toch vindt hij het geen goede evolutie dat ouders nu soms met hun klachten over een school naar de media stappen, en begrijpt hij ook ergens de school wel. "Het is een beetje zoals iemand die rijles volgt, maar weigert zijn bril op te zetten. Dan gaat de instructeur de baan niet op, en terecht."

Facebookpagina
Stephanie heeft zelfs een Facebookpagina opgericht: 'Geen straf voor Tommy'. Zij zegt dat Tommy al zijn hele leven lang niet graag hoorapparaten draagt, en dat hij desondanks altijd goede schoolpunten heeft behaald. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.