Maggie De Block is het nog lang niet vergeten: “En dat op een moment dat mijn dochter mij heel hard nodig had”
PMN
 Maggie De Block is het nog lang niet vergeten: “En dat op een moment dat mijn dochter mij heel hard nodig had”
Foto: Photonews

Maggie De Block hoopt ook na de verkiezingen de post van Asiel en Migratie te kunnen bemannen. Of het ook zal lukken, weten we later dit jaar.

De Antwerpse zakenman woont al een tijdje in Amerika en heeft daar ook zijn grote liefde gevonden. Cartagena is op dit moment immens populair in Amerika als bestemming om te trouwen. Maar Kevin en Becky kregen ernstige dreigberichten toegestuurd. Het huwelijk dat op 10 februari zou plaatsvinden met zo'n 400 gasten, is op het laatste moment afgezegd.

En die kwamen van de guerrilla­beweging ELN, die al 3.000 ontvoeringen op zijn geweten heeft. Daarom neemt de overheid deze bedreigingen ernstig en adviseerde het koppel om niet af te reizen naar Colombië. 

De vrouw kreeg de dreigberichten in het Engels aan via WhatsApp. "U moet 300.000 dollar (243.000 euro, nvdr.) storten. Alleen zo kunnen we uw veiligheid garanderen", klonkt het in de berichten. De politie heeft een onderzoek geopend. Men vermoed dat ze - indien ze niet betaalden - de bruid zouden hebben ontvoerd. 

Zelfs de Colombiaanse president en de minister van Defensie werden op de hoogte gebracht van dit voorval. Voor hen is de huwelijksindustrie in Cartagena dan ook van cruciaal belang. Het land zoekt al lang naar vreden, maar het ELN weigert dat. De communistische guerrillabeweging zijn nog met zo'n 2.500 strijders. Dat de organisatie nu weer de kop op steekt, is voor het vrede zoekende land dus zeker ernstig. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.