Karl Vannieuwkerke is erg geschrokken toen hij wakker werd: "Dat nieuws heb ik pas vanmorgen vernomen"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Karl Vannieuwkerke is vanmorgen ongetwijfeld geschrokken toen hij wakker werd. De sportjournalist doet zijn verhaal op de sociale media.

Karl Vannieuwkerke stond vandaag op de voorpagina van de krant. Dat had hij duidelijk zelf ook niet verwacht. "Je wordt wakker en je bent voorpaginanieuws in de krant het @nieuwsblad omdat je “voor de rechter wordt gesleept”. Twee uur en drie telefoontjes later blijkt dat je al twee maanden buiten vervolging ben gesteld en niet meer in de zaak zit. 
#topjournalistiek #checkdoublecheck #evengroterechtzettingopdezelfdeplaatsindekrant? Ik ben zeer benieuwd."

"Over dit fragment (swipe naar links) in Extra Time cross van 26 januari 2017 werd ik in de loop van 2017 effectief ondervraagd door de recherche in Koekelare", legt Karl uit. "Omdat het een klacht met burgerlijke partijstelling betreft, kon de recherche niet anders dan mij op te roepen. Dat verhoor heeft ook niet langer dan tien minuten geduurd. Men heeft mij het fragment getoond en gevraagd of ik daar nog iets over te zeggen had! In bewust fragment doe ik geen enkele uitspraak over het verleden van Erik De Vlaeminck."

"Het was @svennys die een interview uit De Zondag met Roland Liboton had meegebracht. Toen niet duidelijk werd waarover het ging heb ik deze woorden uitgesproken (tegen presentator @rvangucht) : ‘Als je A zegt moet je B zeggen, Ruben!’ Omdat ik vind dat de kijker recht heeft om te weten waarover het gaat. Voor de rest heb ik geen enkel waardeoordeel over de uitspraken in bewust artikel gedaan. Laat staan dat ik lasterlijk over Erik De Vlaeminck zou hebben gesproken.

"Omdat ik recht in mijn schoenen sta en me absoluut geen zorgen maakte over de uitspraak van de rechter heb ik ook geen advocaat onder de arm genomen. Ruim twee maanden geleden ben ik dan ook al buiten vervolging gesteld. Dat nieuws heb ik pas vanmorgen vernomen ?"

"Enfin, dit bericht om ervoor te zorgen dat de waarheid zijn rechten heeft en in de hoop dat het @nieuwsblad doet wat het moet doen!"