Helmut Lotti windt er geen doekjes om: “Ik heb een probleem”
PMN
Helmut Lotti windt er geen doekjes om: “Ik heb een probleem”
Foto: Medialaan

Helmut Lotti was één van de coaches van ‘The Voice Senior’. Als coach wist hij heel goed welk soort van kandidaat hij wilde.

De Oostendenaar met Wit-Russische roots werd in 2007 derde in de finale van Idool. Acht dagen geleden werd hij thuis plots onwel. "Hij zei dat hij zich niet goed voelde en dat hij pijn had", vertelt zijn familie in Het Laatste Nieuws. "Hij sprak ook over z'n voet, waar hij in november aan geopereerd was. We dachten dus eerst aan een complicatie na de ingreep."

Volgens zijn familie gaan de dokters uit van kwaad opzet. "Ze vertelden dat zo'n dosis zomaar of per ongeluk in je bloed krijgen onmogelijk is", klinkt het. "Ofwel kreeg hij één keer een gigantische hoeveelheid ofwel heeft iemand hem gedurende geruime tijd verschillende kleine dosissen toegediend." Daarbij slechts één doel. "De dader wilde Andrei vermoorden", luidt het.

"Maar we weten totaal niet over wie het zou kunnen gaan. Andrei heeft geen vijanden. We proberen uit te zoeken wie deze laffe daad zou kunnen hebben gepleegd, maar zijn zelf ook bang. Wat als de dader het niet enkel tegen Andrei, maar tegen onze familie in zijn geheel gemunt heeft? Of wat als hij zijn werk wil afmaken? We hopen dat de dader snel gevonden wordt en proberen zelf ons steentje bij te dragen door alle informatie over wat Andrei deed, waar hij was en bij wie door te spelen aan de politie." 

Meer nieuws

Meer nieuws

.