Lien Van de Kelder barst in tranen uit: "Dit raakt mij enorm"

bron: TeVe-Blad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Lien Van de Kelder reisde met Eén-gezicht Jan Van Looveren door El Savador. Het was een land dat de actrice van VTM al een hele tijd wilde bezoeken.

Lien haar nonkel is in dat land vermoord. Hij heeft daar een ziekenhuis mee helpen opbouwen. Ze wilden dat wel eens zien.

"Het was een risicovolle reis", vertelt Lien in TeVe-Blad. "Maar een ónwaarschijnlijke ervaring. En niet omdat er toen net een aardbeving was, daar heb ik doorheen geslapen."

Tante Cécile
"Ik heb gezien hoe het werk van mijn tante Cécile daar nog voortleefde, zeven jaar na haar dood. Ze was kloosterzuster en had ginds een ziekenhuis opgericht, met de hulp van mijn nonkel Bernard. Die is vermoord." 

Graf
Lien kon haar tranen niet bedwingen tijdens die reis. "Ik had een goede band met haar, hoewel ze maar om de twee jaar naar België kwam. Ik stond in de kapel van het ziekenhuis en toen zeiden ze ineens: ‘Daar is haar graf’."

Tranen
"Ik stond er bijna op, terwijl ik mij had voorbereid op een zoektocht op een plaatselijk kerkhof. Ik had ook net gevoeld hoeveel mijn tante nog steeds voor die mensen betekent. Ik kon mijn tranen echt niet meer bedwingen. Ik was ook vermoeid. Veel mensen reageren dan wat emotioneler dan normaal."