Lindsay zet haar vriend Kris serieus onder druk: “Ik heb hem dat al verschillende keren gezegd”
PMN
Lindsay zet haar vriend Kris serieus onder druk: “Ik heb hem dat al verschillende keren gezegd”
Foto: Photonews

Lindsay De Bolle zal zich de voorbije week veel zorgen gemaakt hebben om haar broer Christoff. Die werd geopereerd vanwege een lekkende hartklep.

Volgens het advies van de Hoge Gezondheidsraad zijn e-sigaretten "beduidend minder toxisch" dan tabak. De voorwaarde is wel dat ze voldoen aan de Europese normen van veiligheid en kwaliteit. De Gezondheidsraad geeft wel mee dat er onderzoek gedaan moet worden naar het effect van dampen op het lichaam.

Een nieuwe studie in het tijdschrift Frontiers in Physiology werpt alvast een alarmerend licht op die dampen. Zelfs e-sigaretten zonder nicotine kunnen gevaarlijk zijn. De chemische stoffen die de e-liquid haar smaakje geven - zoals je banaansmaak of aardbeiensmaak hebt - zijn lang niet zo onschuldig als ze klinken. De stoffen zijn veilig bevonden door de voedingsindustrie, maar dat betekent niet dat ze probleemloos geïnhaleerd kunnen worden.

Vooral kaneel, vanille en botersmaak zijn te mijden, klinkt het in het onderzoek. Verschillende smaakjes mengen mag je helemaal niet doen. “Onze research toonde aan dat het mixen van e-liquids veruit het giftigste is voor de witte bloedcellen", aldus Prof. dr. Irfan Rahman.

Meer nieuws

Meer nieuws

.