Lutgart Simoens trekt haar conclusie: "Ik wil geen jaren meer leven"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Lugart Simoens (90) heeft haar Facebookaccount definitief afgesloten. Het radio-icoon trekt zich terug uit het openbare leven.

Lutgart heeft vijf kinderen. "De twee oudste zijn vorig jaar kort na elkaar overleden", zegt ze in Dag Allemaal. "Een eindeloos verdriet. Het is tegennatuurlijk dat de ouders hun kinderen overleven."

"Maar een mens die zo oud wordt als ik, maakt dergelijke tragedies mee en moet zich daarover kunnen zetten. Je moet het verdriet niet loslaten, want verdriet om het verlies van een kind gaat nooit weg."

"Geen blazen wijsmaken"
"Ik blijf de mooie herinneringen koesteren. Daar hou ik me aan vast. En daar troosten we elkaar mee. Ik hoop echt niet dat ik nog een paar jaar zal leven. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat mijn lichamelijke gezondheid er niet meer op vooruit zal gaan, integendeel. We moeten onszelf geen blazen wijsmaken. Maar ik aanvaard dat. Ik ben niet opstandig."

"Rustig sterven"
"Ik zou rustig willen sterven, zonder zorgen en zonder pijn. Daarom pleit ik voor euthanasie. Dat is voor mij nog niet aan de orde, maar wanneer het nodig is, wens dat ik dat het kan gebeuren zonder veel gedoe of tralala."