Véronique uit Familie krijgt heel slecht nieuws te horen na haar verblijf in de gevangenis: Dit had ze echt niet verwacht

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Sandrine André kreeg de voorbije maand heel wat steunbetuigingen. Haar personage Véronique, dat ze speelt in Familie, zat immers in de gevangenis.

Tot overmaat van ramp bleek Véronique ook nog eens onterecht in de gevangenis te zitten. Het was niet zij, maar wel haar moeder Marie-Rose (rol gespeeld door Martine Jonckheere), die in de gevangenis zat.

De rechter beloofde Véronique een schadevergoeding omdat ze onschuldig in de gevangenis zit. Maar die schadevergoeding zal er allicht nooit komen.

“Het is ongewoon dat een rechter na een vrijspraak zomaar iemand ook een schadevergoeding toekent”, licht Edward Landtsheere, woordvoerder van FOD Justitie, toe aan TV- Familie.

“Daar moet een commissie over beslissen. Vorig jaar dienden 78 mensen zo’n aanvraag in en er werden maar 28 aanvragen goedgekeurd. Véronique zat zes maanden in de cel en zou zo’n 18.000 euro kunnen opstrijken.”

“Spijtig genoeg voor Véronique wordt er geen vergoeding uitbetaald als de persoon door verdacht gedrag in de cel is gekomen of aanwezig op plaats van het misdrijf. Véronique legde ook nog eens tegenstrijdige verklaringen af. Ze heeft dus absoluut geen recht op die schadevergoeding.”