Zita Wauters heeft onwaarschijnlijk nieuws gekregen te horen gekregen
PMN
Zita Wauters heeft onwaarschijnlijk nieuws gekregen te horen gekregen
Foto: Instagram

Zita Wauters heeft geweldig nieuws te horen gekregen. De dochter van Koen Wauters speelt mee in de kinderserie 'Dierendetectives'.

Het gaat over drie jonge meisjes, die op zoek zijn naar de liefde. Ook in het echte leven zijn de drie hartsvriendinnen en spenderen ze veel tijd samen door. En wanneer het even over voorbehoedsmiddelen gaat, vertelt Evelien Bosmans haar speciale manier om te voorkomen dat ze zwanger raakt. 

Ze vindt het onder andere al niet kunnen dat de pil vaak zomaar wordt voorgeschreven als je een bepaalde leeftijd bereikt, zonder daar de gevolgen van te kennen. "Hoe je dat op je zeventiende voorgeschreven krijgt zonder uitleg over wat die hormonen allemaal met je lichaam doen", aldus Bosmans.

"In de jaren zestig betekende de pil seksuele vrijheid voor de vrouw, wat fantastisch was en is, maar het kan toch niet anders dan dat zo'n dagelijkse shot hormonen ook bepaalde bijwerkingen en risico's met zich meebrengt." 

Groen licht
Daarom gebruikt zij nu een speciaal voorbehoedsmiddel, dat nog niet zo bekend is. "Ik gebruik nu zo'n machientje waarop je moet blazen om te weten of je vruchtbaar bent of niet. Een groen lichtje betekent: you're good to go. Best prijzig, maar hormonenvrij. Je moet wel wat discipline aan de dag leggen. Eén op de vier koppels die het gebruiken, worden zwanger omdat ze een rood licht straal negeren." 

Meer nieuws

Meer nieuws

.