Niels Destadsbader doet bekende Belgische voetballer door de grond zakken van schaamte
PMN
Niels Destadsbader doet bekende Belgische voetballer door de grond zakken van schaamte
Foto: Photonews

Niels Destadsbader is vanavond één van de drie presentatoren op het gala van de Gouden Schoen. Het is de eerste keer dat Niels de Gouden Schoen mee zal presenteren.

“Er was een discussie gaande en ik zag dat er mensen van de ploeg van Sanne Cant en van haar familie bij betrokken waren. Ik vond het mijn verantwoordelijkheid om te luisteren of ik dat kon oplossen", vertelt de bondscoach aan Sporza.

"Het ging om de ploegmanager en enkele familieleden die gewoon even Sanne wilden feliciteren, maar daar had de security geen oren naar. Dat groepje mensen werd echt zeer agressief aangepakt, tot slagen en verwondingen toe."

"Het was echt gewelddadig"
"De security greep de mensen vast en duwde de groep in een soort container die daar stond. Het ging er echt gewelddadig aan toe. Zelf was ik niet betrokken, maar ook ik werd meteen vastgegrepen. In die container gebeurden dingen die niet om aan te zien waren. Ik ben blij dat daar geen kinderen bij waren."

"Toen de WK-organisatie erbij kwam, mochten ze zelfs niet binnen. De security waande zich boven iedereen. Er was echt geen bemiddelen aan. Zo'n veiligheidspersoneel verwacht je misschien in het nachtleven, maar in het wielrennen hoort dat niet thuis. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.