Peter Bulckaen maakt zich belangrijke bedenking: “Ik besef dat het niet evident is”
PMN
Peter Bulckaen maakt zich belangrijke bedenking: “Ik besef dat het niet evident is”
Foto: Medialaan

Peter Bulckaen speelt al enige tijd mee in Familie. We kennen hem natuurlijk als Mathias.

Een laptop die hij achterliet in de Driesstraat in Vorst op 30 november 2015 blijkt gebruikt te zijn geweest in het hotel op het Annessenplein in het centrum van Brussel. Dat ontdekten speurders doordat het toestel verbinding maakte het met lokale Wifi-netwerk. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Clochard
Abdeslam was er aan de praat geraakt met een clochard en stelde zich voor als Tony. Hij vroeg de clochard naar een hotel waar hij zonder papieren welkom zou zijn. Zo sliep hij in de eerste nacht in een hotel aan de Fonsnylaan in Sint-Gillis. Vervolgens ging hij twee dagen logeren in het hotel op het Annessenplein.

Bezoekje aan de kerstmarkt
Uit verhoren van de clochard is gebleken dat hij twee dagen op stap is geweest met Abdeslam. Zo gingen ze op 27 november een kijkje nemen aan de kerstmarkt op de Brusselse beurs, waar ze ook gingen luisteren naar enkele straatmuzikanten. Intussen was er in heel het land zwaar terreuralarm van kracht omwille van de terrorist waar hij op stap mee was.

Maaltijd voor daklozen
Daarna trokken de twee naar het Centraal station, waar ze gebruik maakten van de voedselbedeling voor daklozen. De dag nadien gingen ze eten in een café aan de Stalingradlaan en op 29 november brachten de clochard en Abdeslam een bezoekje aan een telefoonshop aan de Zuidlaan. Daar ging de terrorist een tijdje surfen op het internet.

Overal circuleerden er op dat moment foto’s van Abdeslam en kon de terrorist zelfs de berichtgeving over hem volgen. De clochard zegt dat hij Abdeslam niet herkent heeft.

Meer nieuws

Meer nieuws

.