Zus van overleden Lies Lefever blikt terug: "Daarna is ze beginnen drinken, het is heel zwaar om dragen"

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een jaar geleden stierf Lies Lefever. Haar zus Ann legt een jaar na haar dood de vinger op de wonde.

Lies Lefever overleed op 10 januari 2018. Ze was toen nog maar 37 jaar. Ze overleed na een dodelijke val in haar woning in Asse.

Lies nam deel aan het programma 'Heylen en de herkomst'. Ze trokken naar Rwanda. Een reis die bij Lies diepe sporen naliet.

Na haar reis naar Rwanda met Martin Heylen (voor ‘Heylen en de herkomst’, nvdr) ging ze steeds slechter slapen, en begon ze ook steeds meer te drinken. Ik drink zelf geen witte wijn meer, omdat Liesje zoveel witte wijn dronk. Het smaakt me niet meer, omdat zij er haar roes mee opzocht. Ze kón ook drinken, want ze moest na een optreden nooit met de auto rijden. En in die wereld wordt er nu eenmaal veel gedronken."

"Het begon problematisch te worden. Het is waar wat ze zeggen: drank is de duivel. Hoe het is afgelopen, weten we intussen. De onmacht die we nu allemaal voelen, dat we haar toch niet hebben kunnen redden, is zwaar om dragen. Maar ze had het ook zo goed kunnen hebben. Als ze haar handicap wat meer had aanvaard. Dan had ze die gedachten over haar roots misschien wat kunnen loslaten.”