Het ziet er nog goed uit voor deze acteur in Familie: 'Hij lijkt te moeten vertrekken'
PMN
Het ziet er nog goed uit voor deze acteur in Familie: 'Hij lijkt te moeten vertrekken'
Foto: Medialaan

De midseasonfinale van Familie duidde de dader aan die Amèlie neergestoken heeft. De details blijven een goed bewaard geheim tot maandag.

Bij een dopingtest na de 18de rit van de Vuelta werd 2000 nanogram Salbutamol gemeten. Dat is twee keer zoveel als de toegestane waarde. Froome nam twee maanden geleden een advocaat onder de arm. Er wordt echter gevreesd voor een lange, juridische slag. Daarom zou Froome liever de volgen van de positieve test accepteren.

Volgens de Italiaanse krnat wil Froome de zaak van de baan en is hij bereid om een schorsing van vijf of zes maanden met terugwerkende kracht te aanvaarden. De schorsing moet dan ingaan op 20 september 2017, de dag waarop het nieuws bekend werd gemaakt. In dat geval zou Froome op 20 maart weer kunnen koersen, ruim op tijd voor de Giro (4 mei) en zeker voor de Tour (7 juli).

Het is vooral zijn echtgenote Michelle, die ook zijn manager is, die het initiatief hiertoe heeft genomen. Mevrouw Froome zou vrezen voor de druk van het publiek en de media wanneer de Brit aan de start komt van zijn eerste wedstrijd dit seizoen zonder dat de zaak van de baan is. Froome zelf ontkent het verhaal met klem: "Compleet onwaar".

Meer nieuws

Meer nieuws

.