Het is koningin Mathilde allemaal naar het hoofd gestegen: 'Vreselijk wat ze verlangt van haar personeel'

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Mathilde is de schrik van het paleis geworden. De koningin heeft al bijna de volledige oude garde op straat gegooid.

Het personeel van het paleis is bang van Mathilde. Ze zou zich als een feeks gedragen. Ook het behoorlijk stugge, strikte karakter van Mathilde wordt door veel medewerkers niet geapprecieerd.

"Ex-personeelsleden van het paleis vertellen me dat Mathilde in besloten kring niet bepaald een aangename dame is’, legt royaltywatcher Thierry Debels uit in TV-Familie. "Naar de buitenwereld toe is ze sympathiek en vriendelijk, maar achter de schermen van het koninklijke schouwtoneel gedraagt ze zich volgens mijn bronnen heel anders."

Koningin Mathilde heeft vreselijke eisen voor haar personeel. "De koningin voelt zich schijnbaar de grote baas van het paleis en het kasteel. Alles moet voor haar geregeld worden. Ze wordt steeds gevolgd door haar bodyguard en enkele personeelsleden. Want ze wil op eender welk moment op haar wenken bediend worden. Zo was ze vroeger niet. Maar Mathilde is veranderd sinds ze vorstin is geworden. Dat is haar naar het hoofd gestegen, wordt er gezegd."