VTM

Bo Van Spilbeeck heeft waarschuwing gekregen: “Je bent het nu echt wel aan het uitlokken”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Bo Van Spilbeeck wacht dit jaar opnieuw een spannend moment. Ze brengt een boek uit over haar transitie die ze vorig jaar onderging.

“Doorgaan zoals ik deed, gevangen in een dubbelleven, met een vrouwelijke kant die zich steeds meer in mijn mannelijk bestaan manifesteerde, was voor mij niet houdbaar”, blikt Bo terug in Het Nieuwsblad.

“Ik kon het lange tijd onder controle houden, omdat ik regelmatig mijn vrouwelijke kant even kon ‘uitlaten’, door thuis bijvoorbeeld als vrouw gekleed rond te lopen. Gedachten om verder te gaan liet ik ook niet toe.”

"DAN SPEEL IK ALLES KWIJT"
“Ik dacht: ‘Als ik hieraan toegeef, speel ik alles kwijt: mijn vrouw, mijn kinderen, mijn werk’. Dus probeerde ik om het vol te houden.”

“Dat was ook wat mensen mij aanraadde, om een evenwicht proberen te vinden. Maar op den duur vond ik dat evenwicht niet meer. De zwarte gedachten speelden op. Mijn vrouwelijke kant begon steeds meer een uitweg te zoeken.”

Birgit Van Mol heeft me op een bepaald moment gewaarschuwd: ‘Bo, je bent het aan het uitlokken’. Omdat ik meer en meer de vrouwelijke toer opging in mijn dagelijkse kleding. Het was onbewust, maar stiekem hoopte ik misschien wel dat ze het zouden ontdekken, zodat ik wel een beslissing moest nemen.”